5 ulike drivhus med hver sine fordeler

Har du tenkt over at ulike typer drivhus har ulike fordeler? Her kan du lese litt om fordelene ved fem forskjellige typer drivhus og hvorfor de er utformet slik de er.

Drivhus med rette vegger

Disse drivhusene gir mye lys, som er noe av det viktigste ved dyrking. Med rette vegger vil du kunne utnytte plassen helt inntil veggene, spesielt for høye planter. Rette vegger gir ekstra dyrkingsvolum, det er lett å organisere og du får utnyttet hver minste centimeter.

Prestige R307H - Lakkert - 15,88m_

Se eksempel på drivhus med rette vegger her.

Drivhus med skrånende vegger

Dette er drivhus en meget stabil konstruksjon fordi takets vekt fordeles bedre. På grunn av de skrånende veggene flyter vinden lettere over drivhuset og du får mindre vindtrykk. Med skrå vegger får man enda bedre oppsamling av lys og varme, noe som er spesielt fordelaktig på våren og høsten, når dyrking er ekstra krevende. I tillegg til varme, fuktighet og lufting, er lys en av de viktigste faktorene for å kontrollere klimaet i drivhuset, så jo mer lys, jo bedre vekstresultat vil du få. Med de skrå veggene får du også større grunnflate som kan utnyttes til småvekster som ikke skal bli høye.

Action S104 - lakkert - 9,12m²

Se eksempel på drivhus med skrånede vegger her.

Urbane drivhus

Perfekt for de som bor i leilighet eller hybel med veranda eller i byen med en liten hageflekk. Drivhusene er av god kvalitet og er eksklusive for denne størrelsen. De er også en fryd å se på, og har en mengde bruksområder. Bruk de som blant annet kjøkkenhage midt i byen eller på balkongen, til overvintring av planter, eller som en grønn lévegg på en takterrasse. I tillegg er de fantastisk fine som et stemningsskapende element. Finnes både i hele og veggmonterte utgaver og i tre forskjellige størrelser.

Piccolo 3 i aluminium med blomster på terrassen

Se eksempel på urbant drivhus her.

Veggmonterte drivhus

Dette er drivhus som gjerne monteres mot et hus, garasje eller et uthus. Fordelen med å montere det til et bygg der det er lagt inn strøm, er at rør for oppvarmning, vann og elektrisitet kan legges lettere. Den beste plasseringen for et veggmontert drivhus er mot en vegg som ligger i øst-vest retning. Hos oss finner du veggmonterte drivhus med både rette og skrå vegger.

Miccolo 4 - lakkert - 2,46m_

Se eksempel på veggmontert drivhus her.

Orangeriet

Drivhusfamiliens «créme-de-la-créme». Den som tror at et drivhus kun er til for å dyrke vekster i, må tro om igjen. I orangeriet har du mulighet til å rigge deg til med både spisebord og en hyggekrok. Orangeriet kan deles av med en skillevegg slik at man dyrker på én del og har en utestue på den andre delen. Det finnes jo ikke noe herligere enn å synke ned i en deilig, myk stol og nyte varmen i drivhuset mens den kjølige vinden blåser og gjør det umulig å trives utenfor. I orangeriet kan du legge tregulv og ha gulvteppe, henge opp lys, og rigge deg godt til med musikk og gode, behagelige møbler. Dette er plassen der du kan roe helt ned og rømme fra stresset som fanger deg der ute.

Orangeri drivhus

Så vårt utvalg av Orangeri drivhus her.

Produsent av bærekraftige og solide drivhus

Produsenten av våre drivhus, Belgiske ACD, bygger etter et bærekraftig og solid produksjonsmønster som ivaretar langsiktig tankegang og etterstreber å sette et så lite økologisk fotavtrykk som mulig. Alle drivhusene er produsert av materialer som er resirkulerbare og ufarlige for miljøet.

Se hele vårt utvalg av drivhus fra ACD her.